Menu

                  JADŁOSPIS MARZEC   2020       

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

09/03/20

 

Herbata owocowa z miodem, mleko, chleb wieloziarnisty
z masłem, serkiem twarogowym smakowym „Łowicz”, pomidorem
i ogórkiem  świeżym, owoc/warzywo.

1/3/7/10

Zupa „Gulaszowa węgierska”
z ziemniakami i papryką grillowaną, ryż zapiekany
z musem jabłkowym, jagodami goji, suszoną morelą, twarogiem, sos sorbetowy, kompot gruszkowo miętowy/owoc.
1/3/7/10/11

Herbata z cytryną, mleko, chleb orkiszowy z masłem, liściem sałaty, serem żółtym
i polędwicą drobiową, ogórek kiszony/owoc.
1/3/7/10

Wtorek

10/03/20

Herbata rumiankowa, płatki kukurydziane „Sante”  
na mleku, pieczywo glikemiczne z masłem i dżemem niskosłodzonym wiśniowym, owoc/warzywo.
 1/3/7/11

Zupa pomidorowa z zacierką, klopsiki mielone z szynki panierowane w otrębach owsianych, ziemniaki puree, surówka z białej rzepy
z marchewką i jabłkiem
na jogurcie naturalnym, kompot wieloowocowy/owoc.
1/3/7/10

Kaszka manna waniliowa
na mleku z owocami.
1/3/7

Środa

11/03/20

 

Herbata miętowa, mleko, chleb pszenno żytni z masłem, parówki z szynki „Krakus”
na ciepło, sos ketchupowy, sałatka z pomidora i ogórka świeżego, owoc/nasiona.
1/3/7

Zupa krem cebulowo porowa
z koperkiem i grzankami, filet z indyka ala strogonow
z czerwoną papryką, cebulą, ogórkiem kiszonym
i pieczarkami w sosie śmietanowym, ryż basmati, kompot jabłkowo/owoc.
 1/3/7/11

Bułka maślana z powidłami śliwkowymi, kakao, owoc.
 1/3/7/11

Czwartek

12/03/20

Kawa zbożowa „Anatol"
z mlekiem, herbata, chleb oliwski z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Morskim Maluta”, pomidorem i ogórkiem świeżym, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Zupa barszcz czerwony
z drobną fasolką i koperkiem, bigos „Wyborny” na żeberkach z wędzoną śliwką i żurawiną, ziemniaki, kompot wieloowocowy/owoc.
1/3/7/10

Sałatka „Kolorowy makaron”
z rukolą, suszonym pomidorem, serem „Cheddar”, prażonym słonecznikiem i oliwą z oliwek, mleko, owoc.
1/3/7

 

Piątek

13/03/20

 

Herbata ziołowa z cytryną, mleko, bułka pszenna „Groszek” z masłem, pastą typu „Hummus” z cieciorki, pieczonych warzyw, czosnku
i czarnuszki, ogórek konserwowy, owoc/nasiona.

1/3/7/10

Zupa rosolnik z kaszą manną, warzywami i lubczykiem, paluszki rybne w chrupiącej panierce, ziemniaki purée, surówka z kapusty pekińskiej
z pomidorem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem
na słodko kwaśno, kompot/owoc
1/3/4/7

Koktajl jogurtowo kefirowy
z ananasem i brzoskwinią, ciastka wielozbożowe b/c.
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.


Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2020. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.