Menu

                   JADŁOSPIS  PAŻDZIERNIK 2019                           

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

21/10/19

 

Herbata z cytryną, mleko,  pieczywo pszenno żytnie
z masłem, serkiem twarogowym smakowym „Piątnica”, rzodkiewką
i szczypiorkiem świeżym, owoc/warzywo.

1/3/7/10

Zupa „Żur staropolski”
z ziemniakami i kruchą kiełbasą, ryż basmati zapiekany z borówką amerykańską, jabłkiem, żurawiną, i prażonymi płatkami migdałowymi, sos waniliowy, kompot jabłkowo winogronowy/owoc.
1/3/7/11

Herbata rumiankowa
z miodem, mleko, chleb wieloziarnisty z masłem, liściem sałaty i gotowanym filetem z kurczaka, ogórek kiszony/owoc.
1/3/7

Wtorek

22/10/19

Herbata, zupa mleczna
z zacierką jajeczną, chleb glikemiczny z masłem
i dżemem niskosłodzonym
z czarnej porzeczki, owoc/warzywo.
 1/3/7/11

Zupa kartoflanka na wędzonce z majerankiem, pulpety
z szynki gotowane na parze
w sosie śmietanowo koperkowym, kasza wiejska, fasolka szparagowa
na ciepło
z masłem, kompot jabłkowo gruszkowy/owoc.

1/3/7/10


Galaretka „Trio” z owocami
i bitą śmietaną, ciastka pełnoziarniste b/c..
1/3/7

Środa

23/10/19

 

Herbata z miodem, mleko, chleb orkiszowy z masłem, parówki „Krakus” z szynki
na ciepło, sos ziołowo pomidorowy, sałatka
z pomidora i ogórka małosolnego, owoc/nasiona.

1/3/7

Zupa krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym i prażonym sezamem, „Chicken nuggets”, ziemniaki puree,
mix sałat z rukolą, ogórkiem
na jogurcie naturalnym, kompot jabłkowo śliwkowy/owoc.
1/3/7/10

 

Śmietankowy deser krem
z kaszy manny z czekoladą gorzką/owoc.
1/3/7

Czwartek

24/10/19

Kawa „Inka” z mlekiem, chleb wiejski z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Natan” i przysmakiem drobiowym, pomidor malinowy, ogórek świeży, owoc/warzywo.
1/3/7/11

Zupa szpinakowa z gotowanym jajem i ryżem, „DydlumDaj” wielowarzywny z czerwoną fasolą, kapustą pekińską, papryką, bakłażanem, cukinią
i selerem naciowym, makaron razowy, kompot jabłkowo-miętowy/owoc.
1/3/7/10

Wafle ryżowe z marmoladą owocową, kakao.
1/3/7

Piątek

25/10/19

 

Herbata rumiankowa z sokiem, mleko, bułka pszenna „Groszek” z masłem, pastą curry typu „Hummus”
z ciecierzycą, pieczonymi warzywami, papryką wędzoną
i ziołami, ogórek konserwowy
, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Zupa krupnik zabielany z kaszą perłową, panierowany filet rybny z mintaja, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty z marchewką , jabłkiem i cebulą, kompot/owoc
1/3/4/7

Koktajl na kefirze i jogurcie
z owocami i miodem, ciastka owsiane b/c.
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.

Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2019. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.