Menu

                     JADŁOSPIS  SIERPIEŃ 2019                              

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

19/08/19

 

 Herbata, mleko, pieczywo mieszane z masłem, serkiem twarogowym smakowym „Almette”, rzodkiewką
i szczypiorkiem, owoc/warzywo.
1/3/7/10

Zupa krupnik staropolski
z ziemniakami i kaszą wiejską na wędzonce, ryż basmati zapiekany z jabłkiem ,morelą, żurawiną i twarogiem, sos śmietankowy kompot śliwkowo jabłkowy
/owoc.
1/3/7/11

Herbata z miodem
i cytryną, mleko, chleb wiejski z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Gouda”, wędliną „Sokołów”, pomidorem i ogórkiem świeżym/owoc.

1/3/7

Wtorek

20/08/19

Herbata zielona z sokiem, płatki owsiane „Górskie”
na mleku, pieczywo IG

z masłem i dżemem niskosłodzonym
z czarnej porzeczki, owoc/warzywo.
1/3/7/11

Zupa pomidorowa z prażoną cebulą i ryżem, mięsno-warzywny przysmak w sosie neapolitańskim, makaron świderki trzy kolory, kompot wiśniowo jabłkowy/owoc.
1/3/7/10


Kisiel malinowy z owocami, chrupki kukurydziane/mleko.

1/3/7

Środa

21/08/19

 

Herbata, mleko, chleb pszenno żytni z masłem, jajecznica
na maśle klarowanym
ze szczypiorkiem, sałatka
z pomidora i ogórka świeżego owoc/nasiona.

1/3/7

Zupa krem brokułowy
z zacierką, nugget’sy z filetu
kurczaka, ziemniaki purée, surówka ze świeżej kapusty
z marchewka i porą na jogurcie naturalnym, kompot
/owoc.
1/3/7/10

 

Deser kokosowy z kaszy manny z owocami.
1/3/7

Czwartek

22/08/19

Kawa zbożowa „Inka”
z mlekiem, chleb ziemniaczany
z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Edam”, polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem świeżym, owoc/warzywo.

1/3/7/11

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
 i majerankiem, bitka wieprzowa z szynki w sosie pieczeniowym, kasza pęczak/jęczmienna, surówka
z selera i ananasa,
kompot /owoc.

1/3/7/10

Budyń cytrynowy z owocami. 1/3/7

Piątek

23/08/19

 

Herbata, mleko, bułka pszenna „Groszek” z masłem, pastą typu humus
z ciecierzycą, suszonym pomidorem i ziołami, ogórek małosolny
, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Rosół drobiowo wołowy
z makaronem nitki i lubczykiem, „Rybka bez ogonka”, sos korniszonowy, ziemniaki purée, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki na oliwie
z oliwek, kompot/owoc.
 1/3/4/7

Jogurt owocowy z borówką
i bananem, słomka ptysiowa.
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.


Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2019. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.