Menu

                        JADŁOSPIS LUTY  2020   

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

17/02/20

 

Herbata  miętowa z miodem, mleko, chleb wiejski
z masłem, serkiem topionym smakowym „Hochland”, rzodkiewką i szczypiorkiem, owoc/warzywo.

1/3/7/10

Zupa „Myśliwska” z kapustą
i ziemniakami
na kiełbasie wędzonej, racuchy drożdżowe „Stefanka” z jagodami goji, płatkami migdałowymi
i jabłkiem,
kompot gruszkowo-jabłkowy/owoc.
1/3/7/10/11

Herbata z cytryną, mleko, chleb orkiszowy z masłem, liściem sałaty, polędwicą drobiową i żółtym serem, ogórek kiszony/owoc.
1/3/7/10

Wtorek

18/02/20

Herbata, lane kluski  
na mleku, chleb glikemiczny
z masłem i dżemem niskosłodzonym truskawkowo waniliowym, owoc/warzywo.
 1/3/7/11

Zupa jarzynowa zabielana
z kaszą jaglaną i koperkiem, hamburgery wołowo-wieprzowe, ziemniaki puree, zasmażana marchewka mini z masełkiem
i bułką tartą, kompot wieloowocowy/owoc.
1/3/7/10

Kisiel malinowy z owocami, ciastka wielozbożowe, b/c. mleko.
1/3/7

Środa

19/02/20

 

Herbata zielona z miodem, mleko, chleb pszenno żytni
z masłem, jajecznica
ze szczypiorkiem na maśle klarowanym, sałatka
z pomidora i ogórka świeżego, owoc/nasiona.

1/3/7

Zupa krem szparagowo-porowa z zacierką, duszone pulpety drobiowe z filetu z indyka
w salsie jarzynowo pomidorowej, ryż jaśminowy, kompot jabłkowo wiśniowy/owoc.
 1/3/7/11

Bułki maślane z twarożkiem
i miodem, kakao, owoc.
 1/3/7/11

Czwartek

TŁUSTY

20/02/20

Herbata owocowa z miodem, pieczywo pszenne z masłem
i pasztetem „Wielkopolskim” drobiowo wieprzowym, ogórek świeży, pomidor, owoc/warzywo.
1/3/7/11

Zupa ogórkowa z ryżem
i śmietaną, gulasz wieprzowy
z szynki z majerankiem, kluski śląskie, buraczki zasmażane
na ciepło z czosnkiem,  kompot/owoc.
1/3/7/10

Pączki z nadzieniem, mleko/owoc.
1/3/7

Piątek

21/02/20

 

Kawa zbożowa „Inka”
z mlekiem, herbata, bułka pszenna „Groszek” z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Gouda”, pomidorem i ogórkiem świeżym, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną
i kminkiem, panierowane paluszki rybne z dorsza, ziemniaki puree, mix sałat
z rukolą
na jogurcie naturalnym, kompot/owoc
1/3/4/7

Koktajl jogurtowo kefirowy
z bananami i ananasem, flipsy kukurydziane b/c.
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.


Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2020. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.