Menu

                  JADŁOSPIS  GRUDZIEŃ 2019             

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

16/12/19

 

Herbat zielona z miodem, mleko, chleb pszenno żytni 
z masłem, serkiem twarogowym  smakowym „Almette”, rzodkiewka, szczypiorek, owoc/warzywo.
1/3/7/10

Zupa „Grochowa wojak”
na wędzonce z ziemniakami
i majerankiem, ryż jaśminowy zapiekany z prażonym jabłkiem, brzoskwinią, żurawiną
i migdałami, sos waniliowy, kompot jabłkowo śliwkowy/owoc.
1/3/6/7/10

Herbata z cytryną, mleko, chleb wiejski z masłem , liściem sałaty, serem wędzonym i „Schabem bednarza”, ogórek kiszony/owoc.
1/3/7

 

Wtorek

17/12/19

Herbata owocowa, wielozbożowe płatki śniadaniowe na mleku, chleb glikemiczny
z masłem i dżemem niskosłodzonym aroniowym, owoc/warzywo.
 1/3/7/11

Zupa „Kartoflanka” z prażoną cebulą i czosnkiem, gołąbki „Avangarda” z szynki z sosem pomidorowym, kasza pęczak, fasolka szparagowa żółta
na ciepło z masełkiem, kompot jabłkowy/owoc.
1/3/7/10

Galaretka pomarańczowo agrestowa z bitą śmietaną, wafle ryżowe z polewą jogurtową/mleko.
1/3/7

Środa

18/12/19

 

Herbata, mleko, pieczywo pszenne z masłem, parówki wieprzowe „Paryżanki” na ciepło z sosem pomidorowo-ziołowym, sałatka z pomidora i ogórka świeżego, owoc/nasiona.
             1/3/7                      

 

Zupa krem szparagowo porowa z koperkiem, „Chicken nuggets” z filetu kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki puree, mix sałat z papryką zieloną na słodko kwaśno, kompot jabłkowo śliwkowy/owoc.
1/3/7/10

 

Mleko, ciasto „Stefcia”
wyrób własny.
1/3/7/11

Czwartek

19/12/19

Kawa zbożowa „Inka”
z mlekiem, chleb orkiszowy
z masłem, liściem sałaty, serem żółtym „Złoty mazur”  pomidorem i ogórkiem świeżym, owoc/warzywo.
1/3/7/11

Zupa warzywna z ziemniakami
i smażoną kapustą, gulasz wieprzowy z szynki z ziołami
i kluskami "Gnocchi”, buraczki zasmażane z cebulą , kompot/owoc.
1/3/7/10

Budyń malinowy, ciastka pełnoziarniste z morelą b/c.
1/3/7

Piątek

20/12/19

 

Herbata miętowa z miodem, mleko, bułka pszenna „Groszek” z masłem, pastą typu „Hummus” z suszonym pomidorem, sezamem
i kuminem, pomidor
i ogórek świeży, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Zupa rosolnik drobiowy
z warzywami i kaszą manną, panierowane paluszki rybne
z dorsza, ziemniaki purée, surówka z kiszonej kapusty
z marchewką i jabłkiem

na oliwie z oliwek, kompot/owoc
1/3/4/7

Maślanka z owocami i miodem, flipsy kukurydziane.
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.


Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2019. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.