Menu

                         JADŁOSPIS STYCZEŃ  2020                

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

20/01/20

 

 Herbata rumiankowa
z miodem, mleko, chleb wieloziarnisty
z masłem, serkiem topionym smakowym „Hochland”, rzodkiewką
i szczypiorkiem, owoc/warzywo.

1/3/7/10

Zupa grochowa na wędzonce 
z ziemniakami i majerankiem, pierogi „Stefcia” faszerowane kaszą gryczaną, warzywami
i mięsem, kompot gruszkowo-jabłkowy/owoc.
1/3/7/10/11

Herbata owocowa, mleko, chleb pszenno-żytni
z masłem, liściem sałaty, polędwicą z indyka i serem żółtym, ogórek zielony, pomidor/owoc.
1/3/7/10

Wtorek

21/01/20

Herbata z cytryną, „Granola” z pełnego ziarna z suszonymi owocami  na mleku, chleb
IG z masłem i dżemem niskosłodzonym, brzoskwiniowym, owoc/warzywo.
 1/3/7/11

Zupa kalafiorowa z zacierką
i koperkiem, rolada drobiowo-wieprzowa z ziemniakami
w sosie neapolitańskim, surówka

z kapusty świeżej, marchewki
i pora na jogurcie naturalnym, kompot śliwkowy/owoc.
1/3/7/10

Budyń malinowo waniliowy
z owocami, ciastka zbożowe, b/c.
1/3/7

Środa

22/01/20

 

Herbata zielona z miodem, mleko, chleb wiejski z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem
na maśle klarowanym, sałatka
z pomidora i ogórka świeżego, owoc/nasiona.

1/3/7

Zupa krem brukwiowo imbirowa na zasmażce z makaronem nitki, filet z indyka
a la strogonoff
z papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym
i cebulą w sosie śmietanowym, ryż basmati, brukselka
na ciepło z wody, kompot wieloowocowy/owoc.
 1/3/7/11

Herbata ziołowa z cytryną, mleko, tosty pszenne z żółtym serem i oregano,
sos ketchupowy, owoc.
 1/3/7/11

Czwartek

23/01/20

Kawa zbożowa „Anatol”
z mlekiem, bułka pszenna „Groszek” z masłem, liściem sałaty i serem żółtym „Natan”, pomidor, ogórek świeży, owoc/warzywo.
1/3/7/11

Zupa kartoflanka na kiełbasie
z rozmarynem, gulasz „Seklerski” z szynki z kiszoną kapustą i żurawiną, kasza gryczana/pęczak, kompot/owoc. 1/3/7/10

Kakao, wafle ryżowe
z marmoladą owocową.
1/3/7

Piątek

24/01/20

 

Herbata miętowa z miodem, mleko, pieczywo orkiszowe
z masłem i pastą wegańską
z pieczonych warzyw, suszonego pomidora i cieciorki z prażonym sezamem, owoc/nasiona.
1/3/7/10

Zupa „Meksykańska” z kapustą, fasolą czerwoną, cukinią
i kuminem, panierowane filety rybne, frytki, mix sałat
z ogórkiem, pomidorem
i szczypiorkiem na słodko kwaśno, kompot/owoc
1/3/4/7

Maślanka z owocami i miodem, ciastka kruche b/c..
1/3/7

 

                                                       Wszystkie posiłki sporządzane są (zgodnie z normami żywieniowymi przewidzianymi dla dzieci
                                                                          w wieku przedszkolnym) w kuchni przedszkola Stefek Burczymucha.


Kontakt

Przedszkole
Stefek Burczymucha

ul. Polna 2
84-239 Bolszewo

tel. 692 920 702
tel 58 736 41 01
przedszkole-stefek.b@wp.pl

 

 

 

Copyright © Przedszkole Stefek Burczymucha 2020. All right reserved. Polityka prywatności | Cookies

Projekt i wykonanie: SZEROKO.PL

Kierownictwo Spółki Stalem S.C. z siedzibą w Bolszewie świadomy zagrożeń związanych z przetwarzaniem przez przedsiębiorstwo danych osobowych ustala wytyczne polityki bezpieczeństwa danych osobowych, przetwarzanych w Spółce Stalem S.C w związku z realizacją celów przedsiębiorstwa, w postaci niniejszego regulaminu Polityka Prywatności.
Strona do poprawnej pracy wykorzystuje Pliki Cookies. Pozostając na witrynie zgadzasz się na ich użycie.